Poradna Čerpadla


Autor: | Vloženo: 08.11.2015 000 07:30 | Témata: Poradna Čerpadla

Čerpadlo

Dobrý den, mám prosbu - tech. řešení. Vrtaná studna hluboká cca 25m. Potřeboval bych ponorné čerpadlo, které by kapalinu dodaválo. To není problém. Problém však je, že studna je na zahradě. Kolem stuny je betonová skruž cca 1m x 1m. Přes skruž ( otvorem o průměru 20 mm) jsem udělal vývod (přes normální ventil ven )a voda je přes tento ventil odebírána např. do kbelíku. Mám však obavy, kdybych odebíral vodu v zimě, že by mohlo dojít zamrznutí a roztržení ventilu. Uvažoval jsem o vyřazení zpětného ventilu v čerpadle z činnosti, tím by došlo odtečení zbytku kapaliny z trubky zpět do studny,avšak myslím, že by toto asi čerpadlo poškodilo. Existuje prosím nějaké jiné tech. řešení ?
Děkuji Lumír

  • Vladimír Faltýnek

    Vladimír Faltýnek

    9. listopadu 2015

    Dobrý den,

    zpětný ventil můžete vyřadit pokud čerpadlo budete používat tak, že ventil bude nahoře otevřený a čerpadlo si vždy spustíte ručně (zásuvka, vypínač,...). Po vypnutí čerpadla by voda spadla zpět do vrtu. Čerpadlu se nic nestane. Mohu Vám i navrhnout vhodné čerpadlo, ale potřebuji od Vás více informací. V případě zájmu mne prosím kontaktujte na mailu [email protected] .

    S pozdravem


    Vladimír Faltýnek
    Pumpa, a. s.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Jiříček MIrek

    Jiříček MIrek

    9. listopadu 2015

    Dobrý den pane Řepišťák,

    pokud budete čerpadlo používat i v zimě, tak musíte mít v nezámrzné hloubce buď nějaký vypouštěcí kohout, kterým vodu z potrubí vypustíte , nebo jak jste uvedl , zrušíte zpětnou klapku v čerpadle (pokud ji obsahuje) a voda vyteče zpět do vrtu….
    Předpoklad je ten, že čerpadlo nebude ovládat žádná jednotka, protože ty také mají zabudované zpětné klapky!
    Jestliže žádné čerpadlo nevlastníte, můžeme Vám nějaké nabídnout z našeho sortimentu a to včetně ovládacích prvků pro spouštění čerpadla a hlídání hladin ve vrtu.
    Pokud budete mít zájem , obraťte se na nás, rádi Vám poradíme [email protected]

    Přeji hezký den.
    Mirek Jiříček
    REMONT ČERPADLA s.r.o.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Lumir

      9. listopadu 2015 - Lumir

      O jaké čerpadlo by se jednalo? Jedná se vrt cca 12,5cm, hloubka cca 25 m. Letní provoz mám vyřešen a pracuje už mnoho let na 100 %. Čerpadlo vždy na zimu vytahuji, protože nemovitost se nachází v horách- zcizení. Stačilo by mi levné čerpadlo, které by takto jak uvádíte Vy pracovalo tzn. pouze na vypínač, voda by se načerpala do kbelíku a ihned by se čerpadlo na vypínači( ze zásuvky vyplo.). Podmínkou ovšem je to jak jste správně uvedli, že voda musí ihned vyteéci zpět do vrtu, aby nedošlo k zamrznutí.


    • Jiříček MIrek

      9. listopadu 2015 - Jiříček MIrek

      Dobrý den,
      doporučil bych Vám čerpadlo 4SKM100, sice má jen 20m kabelu vzhledem k maximálnímu ponoru čerpadla pod hladinu, ale kabel se dá nastavit, pokud by jste to potřeboval spustit níže a nestačil by Vám pro zimní odběr sloupec vody nad čerpadlem …..
      http://obchod.remont-cerpadla.cz...
      Zpětná klapka z čerpadla by se odstranila a vždy po vypnutí čerpadla by vše vyteklo zpět do vrtu.....K tomuto bych měl jen jednu připomínku a to,aby nedocházelo k velkému kalení ve vrtu a proto další odběr bych vždy situoval po delší době, záleží jak je vrt udělán a jaká je voda ......

      Přeji hezký den.


      Mirek Jiříček
      REMONT ČERPADLA s.r.o.
      [email protected]


    • Vladimír Faltýnek

      9. listopadu 2015 - Vladimír Faltýnek

      Dobrý den,

      pro tyto účely mohu doporučit čerpadlo Pumpa 4SKM 100 20m kabel, viz. odkaz níže. Integrovanou zpětnou klapku není problém odstranit.

      http://obchod.pumpa.cz...


      S pozdravem

      Vladimír Faltýnek
      Pumpa, a. s.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.